Sanitair - Verwarming - Badkamermeubels - Betegeling - Verlichting Neem contact op

JB Badkamerrenovatie Verwarming in de badkamer

Een badkamer moet altijd aangenaam warm zijn. Op het moment van een bad of douche moet de temperatuur snel kunnen verhoogd worden. Hiervoor is een verwarming nodig die het nodige vermogen heeft en die zo weinig mogelijk ruimte neemt. Soms loop je op je blote voeten rond in de badkamer. De vloer mag dan ook niet koud aanvoelen.

Vloerverwarming is één van de meest toegepaste manieren om de badkamer te verwarmen.. Met vloerverwarming heb je alvast geen koude voeten meer. Uw vloer straalt warmte uit naar boven toe en deze verdeelt zich over de hele ruimte. Daarbovenop is vloerverwarming ruimtebesparend en onzichtbaar.

Verwarming met radiatoren is ook één van de meest gebruikte methoden om een badkamer te verwarmen. Tegenwoordig zijn er zeer decoratieve (design)radiatoren te koop die perfect passen in de badkamer. Radiatoren zijn relatief eenvoudig te installeren en ze zijn de ideale plaats om je handdoeken op te drogen.

Daarnaast kan ook beroep gedaan worden op elektrische verwarmingssystemen voor vloer en (douche)wand.

Verwarming

Verwarming voor in de badkamer, mooi en functioneel.

In de badkamer wijken de radiators meestal af van de rest van uw woning. Veelal werken we met verticale radiators die ruimtebesparend zijn en waar eventueel een paar handdoeken kunnen drogen. Het enige minpunt bij vloerverwarming is de reactietijd om snel uw badkamer te verwarmen. Soms wordt daarom een kleine elektrische radiator of blaasradiator bijgevoegd.

Infrarood verwarming is een nieuwe trend, die overwaait vanuit de wellness. Een paar voordelen van infraroodverwarming: Erg zuinig, heeft weing plaats nodig, gaat lang mee, vraagt geen onderhoud, makkelijk installeerbaar en uitbreidbaar, bij opwarming wordt geen stof verbrandt, geeft dus geen geurtjes.

badkamerrenovatie verwarming

volledige renovatie van badkamers
JB badkamerrenovatie

Verwarming CV vermogen

Het hart van elke verwarmingsinstallatie is uw verwarmingsketel of CV ketel. Renoveert u meer dan alleen uw badkamer en zit u nog met een oude ketel, dan kunnen wij deze vervangen. Specifiek voor de badkamer wordt er dikwijls een of meerdere verwarmingen.

Verluchting van uw badkamer

In uw badkamer mag het al eens stomen! Teveel aan vocht kan op termijn vochtproblemen veroorzaken. Een goede ventilatie is daarom essentieel. U kan natuurlijk een raam openzetten maar dan verliest u warmte. Een goede ventilator installeren lost dit op. Enerzijds wordt het vocht afgevoerd en anderzijds wordt er verse lucht in uw huis gebracht. Zo vermijdt u condensatie op uw spiegels, muren en vloer.

Neem contact op